SPORTREVALIDATIE

Sportrevalidatie

Een blessure of pijnklacht heeft meestal veel invloed op het sporten. In veel gevallen is sporten zoals u dat gewend was op dat moment niet mogelijk.
Om u zo snel en zo goed mogelijk uw sport weer te kunnen helpen hervatten stellen wij samen met u een revalidatieprogramma samen. Hierbij staan twee dingen centraal. Allereerst het herstel van de blessure zelf. Hierbij staat fysiotherapie en oefentherapie centraal en wordt aan de hand van het fysiologische herstel middels trainingen de lokale belastbaarheid verbeterd tot het niveau van voor de blessure. Daarnaast brengen wij samen met u in kaart welke reguliere trainingen of trainingsvormen ondanks de blessure mogelijk zijn. Wij streven er naar uw normale trainingsritme te behouden en met de aanpassingen en/of toevoegingen in deze trainingen de kans op herhaling te verkleinen.
Voor dit traject hebben wij naast onze eigen oefenzaal ook de mogelijkheid om bij de atletiekvereniging ARV Ilion van de faciliteiten (atletiekbaan, indoor accomodatie en krachtruimte) gebruik te maken. Hierdoor kunnen wij u gedurende uw hele revalidatieproces begeleiden.