ONZE THERAPEUTEN

Erika de Heer
Erika de Heer

Erika de Heer

In 1998 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut om daarna een aantal jaar als waarnemer te hebben gewerkt. Fysiotherapie Schoutenhoek heb ik samen met mijn toenmalige in 2000 overgenomen.

Vanaf het moment van afstuderen tot nu begeleid ik samen met mijn collega sporters op elk niveau, recreatief tot olympisch. De sporters die we begeleid hebben zijn: voetballers, breakdancers, basketballers, turnsters, trampoline springers en  nu het nationale curling team. Door deze brede inzet kunnen we sporters op elk niveau goed begeleiden.

Echter zijn het niet alleen sporters die ik graag behandel. Iedereen met klachten kan bij mij terecht en zal ik naar het best van mijn kunnen behandelen. Mijn interesse ligt met name bij schouder, nek en rugklachten. Maar ook bij het volledige plaatje, de invloed van persoonlijke en omgevingsfactoren en hoe we die kunnen aanpassen zodat jij het beste herstelt van je klacht.

Mijn belangrijkste nascholingen zijn: orthopedische manuele therapie (certificaat behaald 2005), master manuele therapie (afgestudeerd 2020) en extended scope specialist (2021). Daarnaast alle dry-needling cursussen en verscheidene verdiepingen in schouderklachten.

Omdat fysiek behandelen alleen niet altijd werkt ben ik sinds 2023 ook als coach werkzaam, lifestyle (6-domeinen) en als mensen de regie over hun leven weer in handen willen krijgen.

Specialisaties:

  • manuele therapie
  • schouder klachten
  • dry-needling
  • Coaching

Erika de Heer: BIG-registratie: 69048599604

Marlies Larsen

Nadat ik ben afgestudeerd als fysiotherapeut ben ik in 2017 aan het werk gegaan bij Fysiotherapie Schoutenhoek.

Mijn werk als atletiek trainer, op nationaal en internationaal niveau, geeft mij veel voordelen in het werk als fysiotherapeut. Mede hierdoor heb ik veel ervaring in het revalideren van sporters met blessures.

Voordat ik aan de opleiding fysiotherapie begon was ik ontwerper van medische hulpmiddelen, vanwege dit werk heb ik een andere kijk op beperkingen van mensen en wat er buiten de fysiotherapie eventueel nog aan gedaan kan worden als ondersteuning.

Al mijn expertises bij elkaar geven een solide basis om u zo goed mogelijk te helpen naar het herstel dat u wenst.

Marlies Larsen: BIG-registratie: 89921033904

Marlies Larsen
Marlies Larsen
Portret Mathilde Vlotman
Mathilde Vlotman -FasciaFlow

Mathilde Vlotman

Als lichaamsgericht psychotherapeut behandel ik cliënten met zowel fysieke als mentale klachten, denk hierbij aan burn-out, verslavingen en psychische aandoeningen. Maar ook klachten die zijn ontstaan door littekens, blessures of andere trauma’s.
Middels een combinatie van zachte behandeltechnieken worden zowel lichamelijke klachten als oude patronen doorbroken en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam aangesproken. Hiermee laten lichaam en geest spanning los en kun je weer pijnvrij en ontspannen bewegen.
Als lichaamsgericht psychotherapeut heb ik meerdere HBO-opleidingen gevolgd tot holistisch fasciarelease therapeut, Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskundig therapeut en medische en psychische basiskennis. Mijn specialisatie hierbinnen is litteken en lymfe behandeling.
Daarnaast heb ik meerdere bijscholingen en opleidingen gevolgd zoals viscerale fascia, psychosomatisch trainer Acces Bars facilitator, Yogadocent en looptrainer.
Als Fascia release docent ben ik tevens verbonden aan het Esoterra Massage Instituut.
Aangesloten bij beroepsverenigingen: CAT en BATC
AGB zorgverlener code: 90105359
meer informatie op www.fasciaflow.nl

AGB zorgverlener code: 90105359