ENKELKLACHTEN

Enkelklachten ontstaan vaak na een trauma (verzwikking of val). Afhankelijk van de ernst van het letsel (kunt u lopen zonder hulp, hoeveel pijn ervaart u en wat is de lokatie van de pijn) zullen we u eerst naar uw huisarts sturen om een fractuur uit te sluiten of gaan we samen een een fysiotherapeutisch behandeltraject aan.
Tijdens de behandeling zullen we uw stabiliteit, kracht en coördinatie van uw enkel trainen. Daarnaast zullen we met behulp van andere therapieën (o.a. manuele therapie, dry-needling, massage, medical taping en fysiotechniek) het herstel van uw enkel verder te bevorderen.
Wanneer een enkelklacht niet is ontstaan door trauma gaan we samen met u op zoek naar de onderliggende oorzaak van de klacht. Hierbij zullen we onder andere overbelasting, schoeisel en veranderde bewegelijkheid van omliggende gewrichten bekijken. Met behulp deze factoren stellen we samen met u een behandeltraject op en werken we met behulp

verschillende therapieën (oefentherapie, manuele therapie, dry-needling, medical taping, massage en fascia of litteken behandeling) aan het herstel van uw enkel werken.