KNIEKLACHTEN

Knieklachten kunnen we indelen in twee groepen: knieklachten ontstaan door trauma en knieklachten die geleidelijk zijn ontstaan.
Tijdens een val of bij het verdraaien van de knie kan vaak schade aan kniebanden, kruisbanden en meniscus ontstaan. Daarnaast kan ook de knieschijf of het kniegewricht zelf beschadigen. Aan de hand van uw verhaal en ons onderzoek van de knie bepalen we samen met u wat de beste behandeling voor u is en daar waar nodig zullen we met uw huisarts overleggen of een doorverwijzing naar een orthopeed noodzakelijk is. In overleg zal vervolgens het beste behandeltraject worden ingezet.
Daarnaast kunnen knieklachten geleidelijk ontstaan. De oorzaken van deze klachten zijn onder andere: overbelasting (tijdens sporten), ongetraindheid van de knieregio, tijdens de groei (met name in de pubertijd), artrose (slijtage). Hierbij kunnen naast leefstijl, activiteitenniveau ook bewegingsbeperkingen in omliggende gewrichten, zoals rug of enkel, een rol spelen. Tijdens de anamnese en het lichamelijk onderzoek zullen we onderzoeken welke factoren bij u een rol spelen en wat voor u een voldoende resultaat van de behandeling zou zijn. Vervolgens stellen we samen met u een behandelplan op om uw doel te behalen. Tijdens de behandeling maken we gebruik van verschillende therapie├źn ( (oefentherapie, manuele therapie, dry-needling, medical taping, massage en fascia of litteken behandeling). We doen alles in overeenstemming met u om samen met u zo’n goed mogelijk resultaat te behalen.